Čovjek optužen za borbu protiv komičnog Davea Chappellea na pozornici optužen je za napad


LOS ANGELES, 4. svibnja (Reuters) – Čovjek optužen da je udario komičara Davea Chappellea na pod na pozornici tijekom nastupa na Hollywood Bowlu u Los Angelesu optužen je u srijedu za kazneni napad smrtonosnim oružjem.

Napad na Chappellea (48) dogodio se u utorak navečer tijekom rasprodanog nastupa zabavljača nagrađenog Emmyjem u sklopu 11-dnevnog festivala “Netflix is ​​a Joke”, na kojem su nastupila mnoga od vodećih imena stand-up komedije.

Glasnogovornik policijske uprave u Los Angelesu rekao je da je osumnjičenik u svom posjedu imao repliku pištolja s oštricom noža kada je napao Chappellea.

Registrirajte se sada za BESPLATAN neograničen pristup Reuters.com

Kratko vrijeme nakon napada, Chappelleu se na pozornici pridružio kolega komičar Chris Rock, koji je uzeo mikrofon i dobacio: “Je li to Will Smith?” – referenca na vlastito iskustvo ošamarenja od strane holivudske zvijezde tijekom prijenosa Oscara uživo 27. ožujka.

Činilo se da je Chappelle izašao neozlijeđen iz napada u utorak i nastavio s emisijom, šaleći se šalama o incidentu i o tome što se dogodilo osumnjičeniku, kojeg je sigurnosno osoblje vidjelo kako ga progoni na pozornicu.

Chappelle je rekao da je sreća što je njegov napadač bio “nespretan”, dodajući: “On je tamo i gažen je”, prema video snimci svađe koju je na internetu objavila web-stranica vijesti o slavnim osobama TMZ.com.

Na fotografijama osumnjičenika koji je nakon toga sjedio na kolicima hitne pomoći vidjelo se njegovo lice u modricama, a desna ruka očito iščašena ili slomljena.

Policija ga je kasnije identificirala kao 23-godišnjeg Isaiaha Leeja, koji je nakon optužnice držan u zatvoru uz jamčevinu od 30.000 dolara.

Sudska rasprava nije odmah zakazana za Leeja, prema internetskim zatvorskim zapisima.

Od vlasti nije bilo riječi o motivu napada, koji se prema The Los Angeles Timesu odvijao nakon rutine u kojoj je Chappelle, odjeven u poslovno odijelo, govorio o komičarima koji se ovih dana više brinu za osobnu sigurnost i predstavio vlastitog zaštitara na pozornici.

Chappelle je prošle godine izazvao negativnu reakciju zbog materijala predstavljenog u njegovoj komediji na Netflixu “The Closer” koju su neki u LGBTQ zajednici označili kao ismijavanje transrodnih osoba. Pristaše komičara na dotični materijal gledaju kao na krik protiv “kulture otkazivanja”. Čitaj više

Sam komičar aludirao je na kontroverzu s pozornice nedugo nakon što su ga uhvatili u koštac u utorak, dosjekavši: “Bio je to trans muškarac”, izmamivši smijeh u publici.

Napad se dogodio dok je komičar, koji je vodio emisiju s više činova nazvanu “Dave Chappelle i prijatelji”, priznao producenta koji je radio u DJ kabini emisije.

Na snimci incidenta vidi se kako osumnjičeni juriša na pozornicu, očito iz publike, i baca gornji dio tijela u Chappellea, udarajući ramenom o komičareva rebra i prsa.

Obojica su pala na pod prije nego što su se povukli na noge, a osumnjičeni je odjurio, a Chappelle ga je isprva nakratko progonio. Izbjegavao je roj ljudi nekoliko sekundi prije nego što su ga uhvatili u koštac sa stražnje strane pozornice.

Incident je potaknuo neposredne usporedbe sa sukobom Smitha i Rocka na večeri Oscara, incidentom bez presedana na globalnom televizijskom događaju koji je potaknuo zabrinutost da bi se drugi izvođači mogli suočiti s napadima imitatora. Čitaj više

“Koliko god incident bio nesretan i uznemirujući, Chappelle je nastavio s predstavom”, rekla je njegova glasnogovornica Carla Sims u priopćenju u srijedu, pridajući zasluge Rocku i komičaru-glumcu Jamieju Foxxu da su pomogli “smiriti publiku”.

Nakon napada, rekla je da je Chappelle predstavio završni čin showa, hip-hop glazbeni duo Black Star. Ostali komičari na računu su Earthquake, Leslie Jones, Jeff Ross, Sebastian, Jon Stewart i Michelle Wolf.

Chappelle je “potpuno surađivao s aktivnom policijskom istragom ovog incidenta”, rekao je Sims.

Predstavnik Hollywood Bowla, jednog od najpoznatijih mjesta za zabavu u Los Angelesu, rekao je Reutersu da je incident pod istragom, odbivši dalje komentirati.

Registrirajte se sada za BESPLATAN neograničen pristup Reuters.com

Izvještavanje Stevea Gormana i Dana Whitcomba u Los Angelesu; Dodatno izvješćivanje Brendana O’Briena iz Chicaga, te Akriti Sharme i Shivama Patela iz Bengalurua; Montaža: Will Dunham, Howard Goller i Richard Pullin

Naši standardi: Principi povjerenja Thomson Reutersa.