‘Iskreno, ne biste vjerovali koliko ima godina’


Arsenalova legenda David Seaman priznao je da je bio šokiran kada je saznao da Ethan Nwaneri ima samo 15 godina nakon što ga je vidio na terenu za trening.

Nwaneri je ušao u povijest Premier lige u nedjelju kada je postao najmlađi debitant ikada u povijesti natjecanja.

Nwaneri se nije ni rodio kada se Arsenal uselio na Emirates Stadium

AFP

Nwaneri se nije ni rodio kada se Arsenal uselio na Emirates Stadium

Mikel Arteta doveo ga je na kratko mjesto na kraju njihove 3-0 pobjede nad Brentfordom, koja ih je vratila na vrh tablice.

Odluka da Nwaneri debi u tako mladoj dobi je podijeljeno mišljenje među talkSPORT stručnjacima.

Ali Seaman vjeruje da Nwaneri ima sposobnost i karakter da ispuni svoje obećanje – sve dok se s njim postupa pažljivo kao što je to bilo s Ryanom Giggsom u Manchester Unitedu.

Legenda Arsenala također je svjesna tinejdžerovih talenata, jer je proveo vrijeme promatrajući ga na treninzima kao trener u akademiji u klubu.

“Sjajno je za nas što ispisujemo povijest, ali morate razmišljati dugoročno”, rekao je legendarni bivši vratar. “Ako si dovoljno dobar, dovoljno si star.

“Moramo ga riješiti odmah izvan terena. On je stvarno dobar igrač, ali morate paziti na njega.

“Sve ovisi o tome koliko si dobar i to je ono što određuje hoćeš li dobiti priliku za igru ​​ili ne.

Nwaneri je ušao u posljednjih nekoliko minuta pobjede nad Brentfordom

Getty

Nwaneri je ušao u posljednjih nekoliko minuta pobjede nad Brentfordom


“Vidio sam ovog tipa na treningu dok sam odlazio i trenirao s igračima do 23 i 18 godina. Iskreno, ne biste vjerovali koliko ima godina.”

Na pitanje je li doista jedan od najboljih koje je vidio, Seaman je dodao: “On je u tim godinama. Izgleda kao da je potpuno iskusan profesionalac. Onda saznaš koliko ima godina… 15.

“Tako je dobar, ali ipak se s njim treba dobro postupati.

“Vrlo sličan Ryanu Giggsu, Fergie ga je savršeno sredila i pogledajte kako je dobar ispao.

“Radi se o tome da dobije pravi tretman izvan terena. Dobit će ga sigurno i na treningu i na utakmicama, dobro će ga se paziti.

“On je toliko dobar da može podnijeti sve to.”

Seaman je dao uvid u to kakav je Nwaneri na treningu

GETTY

Seaman je dao uvid u to kakav je Nwaneri na treningu

Arteta se nije bojao igrati s mladima Arsenala, s Bukayo Sakom i Emileom Smithom Roweom koji su savršeni primjeri koje Nwaneri može slijediti.

Seaman je dodao: “To će mu jako pomoći. Sada na njih gledamo kao na iskusne profesionalce, oni su i sami još jako mladi.

“Za njega je sjajan primjer gledati njih dvojicu kao primjer i kako se prema njima postupa, vidjeti što rade izvan terena.

“Agentski i sve te stvari spadaju u to. Ne bježite od onoga što radite na treningu i onoga što radite na utakmicama, to je najvažnije od svega.”