Trudna sam s djetetom vlastitog sina


Trudna majka čeka… vlastito unuče.

Nancy Hauck (56) jedva čeka roditi unuku. “Nikad to nisam planirala, ali tako mi je drago što sam odlučila nositi dijete svog sina,” rekla je za SWNS.

Baka se ponudila da postane surogat za svog sina Jeffa (32) i njegovu suprugu Cambriju (30) nakon što je njezina snaha imala histerektomiju koja joj je spasila život nakon traumatičnog rođenja njihovog drugog para blizanaca.

“Odjednom sam nekoliko mjeseci nakon toga imala osjećaj da bih se trebala ponuditi da to učinim”, objasnila je. “Rekla sam svom sinu, a on je zaplakao i bio je šokiran – u tom trenutku nisam čak ni rekla svom mužu. Ali stvarno mi je pružao podršku.”

Mladi par borio se šest godina prije nego što su dobili blizanke, Veru i Ayvu, sada troje, a potom, Disela i Luku, 11 mjeseci, putem IVF-a.

Nancy drži svoju dječju kvrgu

Nancy Hauck (56) jedva čeka roditi svoju unuku u studenom.


Jeff, Cambria, Nancy i Jason poziraju s fotografijama sonograma

Baka je ponudila da postane surogat za svog sina i snahu, ali je bila šokirana kada je saznala da može.


Jeff i Nancy se grle

Jeff i Cambria već su prikupili oplođene embrije iz drugih rundi IVF-a.


Jeff Nancy i Jason zagrljeni

Nancy je započela liječenje hormonima u siječnju 2022. i ubrizgavala si je svaki dan tijekom 12 tjedana uz pomoć svog supruga, Jeffova oca Jasona.


Jeff i Cambria sanjali su o još djece, ali nisu bili sigurni kojim putem krenuti kada je Cambriji savjetovano da se podvrgne histerektomiji nakon njezine posljednje trudnoće u rujnu 2021.

“Osjećao sam se zahvalno što imam tako nesebičnu mamu punu ljubavi koja je bila spremna podnijeti toliku žrtvu za moju obitelj,” rekao je Jeff.

“Nakon što sam iskusila više od četiri godine liječenja neplodnosti, znala sam koliko taj proces može biti kompliciran i sumnjala sam da je moguće da ona nosi dijete za nas, ali bila sam jako dirnuta što je uopće ponudila.”

Nancy i Jason poziraju na plaži s njezinom dječjom kvrgom
“Rekao sam im da sam voljan, ali da mislim da ću biti star”, rekao je Hauck.
Ljubaznošću Nancy Hauck / SWNS

Hauck je bila psihički spremna postati surogat, ali nije bila sigurna je li njezino tijelo za to sposobno. “Rekao sam im da sam spreman, ali da mislim da ću biti star. Ali na moje iznenađenje liječnici su rekli da sam zdrav i da mogu to učiniti i evo me.”

Obitelj, koja živi u Utahu, morala je brzo djelovati prije nego što je Hauck ušla u menopauzu. I unatoč tome što su upravo dočekali svoj drugi par blizanaca, Jeff i Cambria odmah su odlučili iskoristiti trenutak i pokušati dobiti svoje peto dijete.

Nancy je u životu imala pet zdravih trudnoća. Neka od njezine druge djece bila su pomalo zabrinuta za zdravlje svoje majke, ali sva su se zagrijala za tu ideju i uzbuđeni su što će se njihova obitelj proširiti na ovaj poseban način.

Počela je s hormonskim liječenjem u siječnju 2022. i ubrizgavala si je svaki dan tijekom 12 tjedana uz pomoć svog supruga i Jeffova oca, Jasona (59).

U veljači 2022. Hauck je dao prenijeti oplođene embrije koje su Jeff i Cambria prikupili iz svojih drugih rundi IVF-a i oni su odmah zapeli. Hauck je bila trudna s unukom.

“Bilo je pomalo zastrašujuće jer je prošlo 26 godina otkako sam dobila dijete”, rekla je Hauck.

Jeff je bio “ponizan i zadivljen” kada je Hauck zatrudnjela samo nekoliko dana nakon prijenosa embrija. “Osjećala sam se poput čuda iako sam dao desetke injekcija koje su njezino tijelo pripremile za trudnoću”, rekao je.

Obitelj Hauck
Jeff i Cambria borili su se da zatrudne šest godina prije nego što su dobili blizance, Veru i Ayvu, sada 3, i još jedan par, Diseal i Luku, 11 mjeseci, putem IVF-a.
Ljubaznošću Nancy Hauck / SWNS

U svibnju 2022. obitelj je bila presretna kada je saznala da čeka djevojčicu.

Cambria osjeća zahvalnost za ljubaznu ponudu svoje svekrve. “Ona se toliko žrtvuje za nas, našu obitelj i mi smo jednostavno zahvalni”, rekla je.

“Bila je nevjerojatna i ispunjena s toliko svjetla i milosti. Kažu da trudnoća dolazi sa sjajem, ali Nancy je pravi svjetionik.”

Obitelj je sve ovo zajedno, a Jeff i Cambria daju sve od sebe kako bi izrazili svoju zahvalnost za Hauckovu žrtvu. Neprestano komuniciraju putem grupnih poruka, dijele smiješne sitnice, posebne trenutke i poruke ohrabrenja.

Obitelj Hauck ponosno se smiješi uz fotografije sonograma
Obitelj Hauck presretna je što može proslaviti ovu posebnu obiteljsku aferu i poželjeti dobrodošlicu još jednom djetetu.
Ljubaznošću Nancy Hauck / SWNS

Cambria kupuje Haucku darove i kuha njezina omiljena jela dok ona i Jeff mole da joj istrljaju stopala ili joj udovolje na bilo koji mogući način.

“Jedva čekamo da upoznamo našu kćer”, rekla je buduća majka.

Hauckova unuka trebala bi se roditi 5. studenog i rodit će se s Jasonom, Jeffom i Cambrijom u sobi.

“Nema naknade za tako nešto – sve što mogu učiniti je slijediti primjer koji su moji roditelji postavili i pokušati dati istu razinu ljubavi i odanosti vlastitoj obitelji i drugima”, rekao je Jeff.