Vrijeme je da Hurricanesi predaju ključeve Aidanu Morganu


The Uragani u prošlosti su uputili teške pozive o smjeru franšize.

Mark Hammett bio je dovoljno hrabar da gurne Ma’a Nonu iz zgrade, jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Nije sve dobro išlo, ali imao je hrabrosti nazvati i napraviti promjenu.

Kada Beauden Barrett i Aaron Cruden bili na popisu Hurricanesa 2011. godine, donijeli su odluku da se oproste od Crudena i dali Barrettu posao.

Video Spacer

Video Spacer

Aotearoa Rugby Pod | 11. epizoda

Barrett je imao 20 godina kada su Hurricanesi pozvali da ulažu u njega s početnom ulogom, zajedno s TJ Tracker na polu-beku, gdje bi par mogao zajedno graditi iskustvo. Investicija se isplatila pet godina kasnije s prvom franšizom Super Ragbi naslov 2016.

Hurricanesi mladi prvih pet Aidan Morgan sada je istih godina kao i Barrett tada.

Pogotovo na prvih pet pozicija, korištenje više igrača nikada nije uspjelo. Svaki pobjednički Super Ragby tim imao je dinamičnih 10 zaduženih i svaki tjedan startaju bez pitanja i bez internog natjecanja.

Posljednjih godina, gorštaci imao Pet pješačenjaimali su Uragani Beauden Barrettthe poglavice imao Aaron Cruden. Nisu gledali preko ramena, imali su posao.

Klubovi su ih rano podržali, ostali s njima i titule su stizale od 2012. do 2016. za te tri momčadi.

Kroz ovu ranu eru 2010-ih kada su sve te tri momčadi osvojile naslove, križari imao nestabilnost na poziciji u usporedbi. Na kraju svoje karijere, Carter je često bio ozlijeđen, a onda mu je pokušano s 12 godina Tom Taylor i Colin Slade. Svi su bili rotirani i nisu dobili konačnu nagradu unatoč tome što su se približili u dva finala.

Tek kad su se smjestili na mlade talente u nastajanju Richie Mo’unga i ostao s njim jesu li ponovno počeli osvajati naslove, prvi put kada je imao 22 godine.

Povijest Super Rugbyja pokazuje da mlade dinamične desetke, a ne iskusne prve petice, vode momčadi do naslova.

Morgan je pokazao bljeskove istih atributa koje su imale sve prethodne prve peterke za osvajanje naslova u svojoj ograničenoj akciji do sada: dinamična igra trčanja, brzina i neuhvatljivost, vizija i vještine dodavanja. On je prirodni napadački talent koji je potreban da izazove najbolju stranu.

Pod pritiskom, Morgan je bio izniman u pronalaženju načina da zadrži loptu u pokretu, dok je obrambenog igrača koji se zatvarao izbacio iz slike.

Bez obzira na tihi ocean Morganove brze ruke pronašle su to što su Hurricanesi ispravno čitali na ovom ekranu Ruben Ljubav uz priliku na desnom rubu.

Nažalost, Loveov pas je bio naprijed, ali Morgan je pokazao svoj vješti dodir u više od jedne prilike u svoja dva starta protiv Moane Pasifike.

Primivši pas koji je zakotrljao iza prednje mahune, Morgan je stavio bok Reed Prinsep u zaostatak koji je bio pokušaj da se postigne još jedan pas. Na kraju poluvremena potpuno isti obrazac doveo je do pokušaja Wesa Goosena.

Njegove vještine dodira i dodavanja su posebne, sa sposobnošću igre s loptom na crti i stvaranjem prilika za igrače oko sebe.

Zip u njegovoj igri trčanja čini ga prijetnjom za obranu da se pokuša zatvoriti, a dodavanje se još uvijek može izvesti u kontaktu.

Morgan ima prednost mladenačkog atletizma koji ga stavlja u poziciju da se stvari dogode. Njegova brzina u igri podrške je ogromna prednost koja ga može vidjeti kako pokriva veliko tlo kako bi bio u poziciji da uzme support pass.

Iz ovog slijepog napada Morgan kreće dobrih dvadesetak metara iza krila Wes Goosen ali je li tu s ramena da uzme potencijalni pas niz polje. Naporno radi izvan lopte kako bi maksimizirao probijene prilike za svoju momčad.

Nakon prekida linije Rubena Lovea, Morgan je bio tamo kao podrška kako bi održao igru ​​na životu, a zatim se povezao s TJ Perenarom.

Njegova podrška već je isplatila dividende Hurricanesima, kada je ušao s klupe u Dunedinu i postigao pokušaj koji je u suštini osvojio utakmicu protiv Highlandersa.

Bila je to igra na liniji aut koja je pronašla prostor Salesi Rayasi na lijevom rubu, a Morgan je bio poduprt u potpori kako bi se presudno oslobodio i zabio u korner.

Morgan je ove godine imao tri starta, dva protiv Moane Pasifike i jedan protiv Redsa. Ono što je pokazao u tim utakmicama dovoljno je da preuzme ulogu u cijelosti.

Sasvim je jasno da su Aidan Morgan i Ruben Love budućnost, ali bi trebali biti i sadašnjost.

Najgora stvar koju su Hurricanesi mogli učiniti je protraćiti ove godine od 20 do 25 godina gdje imaju sve svoje fizičke alate i mladenački atletizam da daju sve od sebe.

Organizacije se mogu paralizirati neodlučnošću i ne uspijevaju uputiti teške pozive potrebne da dođu tamo gdje žele ići.

Ako Hurricanesi jednostavno žele pobijediti u više utakmica i osvojiti više bodova, Morgan je 10 koji moraju biti u parku većinu od osamdeset minuta svaki tjedan.

Što se Hurricanesi brže pozabave ovim pozivom, prije će se vratiti u borbu za naslov oko mlade dinamične desetorke koja ima sve alate za uspjeh u Super Ragbyju.

Komentari

Pridružite se besplatno i recite nam što stvarno mislite!

Slobodno se pridruži